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Caribbean Food Cultures: Culinary Practices and Consumption in the Caribbean and Its Diasporas

Caribbean Food Cultures: Culinary Practices and Consumption in the Caribbean and Its Diasporas
Kataloginformation
Feldname Details
Vorliegende Sprache eng
ISBN 978-3-8376-2692-6
Name Beushausen, Wiebke ¬[HerausgeberIn]¬
Brüske, Anne ¬[HerausgeberIn]¬
Name ANZEIGE DER KETTE Brüske, Anne ¬[HerausgeberIn]¬
Name Commichau, Ana-Sofia ¬[HerausgeberIn]¬
Helber, Patrick ¬[HerausgeberIn]¬
Kloß, Sinah ¬[HerausgeberIn]¬
T I T E L Caribbean Food Cultures
Zusatz zum Titel Culinary Practices and Consumption in the Caribbean and Its Diasporas
Auflage 1st ed.
Verlagsort Bielefeld
Verlag transcript Verlag
Erscheinungsjahr 2014
2014
Umfang 1 online resource (304 p.) : 3 SW-Abbildungen, 1 Farbabbildung
Reihe Postcolonial Studies ; 18
Notiz / Fußnoten Online resource; title from title screen (viewed May 11, 2021)
Titelhinweis Erscheint auch als (Druck-Ausgabe)ISBN: 978-3-8376-2692-6
ISBN ISBN 978-3-8394-2692-0
Klassifikation HBTR;JFC
SOC
9510
HBTR
JFCV
SOC022000
Kurzbeschreibung »Caribbean Food Cultures« approaches the matter of food from the perspectives of anthropology, sociology, cultural and literary studies. Its strong interdisciplinary focus provides new insights into symbolic and material food practices beyond eating, drinking, cooking, or etiquette. The contributors discuss culinary aesthetics and neo/colonial gazes on the Caribbean in literary documents, audiovisual media, and popular images. They investigate the negotiation of communities and identities through the preparation, consumption, and commodification of »authentic« food. Furthermore, the authors emphasize the influence of underlying socioeconomic power relations for the reinvention of Caribbean and Western identities in the wake of migration and transnationalism. The anthology features contributions by renowned scholars such as Rita De Maeseneer and Fabio Parasecoli who read Hispano-Caribbean literatures and popular culture through the lens of food studies.
2. Kurzbeschreibung »Durch diese wissenschaftliche Aufbereitung lässt sich verfolgen, wie mit fortschreitender Globalisierung das Einzelne und Besondere weiter zu existieren vermag, wie es sich verändert oder aber auch im Austausch mit anderen Kulturen verloren geht. Die Kurzbiografien der beteiligten Autoren lassen erkennen, wie vielseitig das Herangehen an die Thematik erfolgte.« Amerindian Research, 9/3 (2014) Besprochen in: Crolar, 4/2 (2015), Raúl Matta
SWB-Titel-Idn 1757895620
Signatur E-Book UTB-scholars EBS
Bemerkungen Elektronischer Volltext - Campuslizenz
Elektronische Adresse $uhttps://elibrary.utb.de/doi/book/10.5555/9783839426920
Internetseite / Link Verlag
Kataloginformation500436811 Datensatzanfang . Kataloginformation500436811 Seitenanfang .
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