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Sustainable Agriculture Reviews 45: Legume Agriculture and Biotechnology Vol 1

Sustainable Agriculture Reviews 45: Legume Agriculture and Biotechnology Vol 1
Kataloginformation
Feldname Details
Vorliegende Sprache eng
Hinweise auf parallele Ausgaben 1734774053 Erscheint auch als (Druck-Ausgabe): ‡Legume agriculture and biotechnology ; Vol 1
ISBN 978-3-030-53016-7
978-3-030-53018-1
978-3-030-53019-8
Name Guleria, Praveen ¬[HerausgeberIn]¬
Kumar, Vineet ¬[HerausgeberIn]¬
Name ANZEIGE DER KETTE Kumar, Vineet ¬[HerausgeberIn]¬
Name Lichtfouse, Eric ¬[HerausgeberIn]¬
T I T E L Sustainable Agriculture Reviews 45
Zusatz zum Titel Legume Agriculture and Biotechnology Vol 1
Auflage 1st ed. 2020.
Verlagsort Cham
Cham
Verlag Springer International Publishing
Imprint: Springer
Erscheinungsjahr 2020
2020
2020
Umfang 1 Online-Ressource(XV, 229 p. 36 illus., 31 illus. in color.)
Reihe Sustainable Agriculture Reviews ; 45
Titelhinweis Erscheint auch als (Druck-Ausgabe): ‡Legume agriculture and biotechnology ; Vol 1
Erscheint auch als (Druck-Ausgabe)ISBN: 978-3-030-53018-1
Erscheint auch als (Druck-Ausgabe)ISBN: 978-3-030-53019-8
ISBN ISBN 978-3-030-53017-4
Klassifikation TVB
TEC003000
630
ZC 32000
ZC 23800
WG 9300
Kurzbeschreibung Preface -- Chapter 1. An Introduction to Legume Biotechnology -- Chapter 2. Legume Derived Bioactive Peptides -- Chapter 3. Novel Dietary and Nutraceutical Supplements from Legumes -- Chapter 4. Antioxidant Profile of Legume Seeds -- Chapter 5. Application of Legume Seed Galactomannan Polysaccharides -- Chapter 6. Legumes as Preventive Nutraceuticals for Chronic Diseases -- Chapter 7. Legume Symbiotic Interaction from Gene to Whole Plant -- Chapter 8. Optimizing Rhizobium-Legume Symbiosis in Smallholder Agroecosystems -- Chapter 9. Transformation of Agricultural Breeding Techniques using Biotechnology as a Tool -- Chapter 10. Genetic Transformation to Confer Drought Stress Tolerance in Soybean (Glycine max L.).
2. Kurzbeschreibung Legumes are a major constituent of vegetarian diets and alleviate malnutrition because they are protein-rich and easily digestible. Moreover, a legume-based diet is much more sustainable than a meat-based diet. Recent research has disclosed major advances in legume agriculture and biotechnology, leading to improved health benefits from nutrients, antioxidants, polyphenolic phytochemicals, phenolic acids, flavonoids and tannins. This book reviews bioactive compounds and their applications, and conventional breeding and biotechnology for legume sustainability and nutritional enhancement.
1. Schlagwortkette Hülsenfrüchtlerzüchtung
Biotechnologie
ANZEIGE DER KETTE Hülsenfrüchtlerzüchtung -- Biotechnologie
2. Schlagwortkette Hülsenfrüchtler
Nährwert
ANZEIGE DER KETTE Hülsenfrüchtler -- Nährwert
SWB-Titel-Idn 1734625481
Signatur Springer E-Book
Bemerkungen Elektronischer Volltext - Campuslizenz
Elektronische Adresse $uhttps://doi.org/10.1007/978-3-030-53017-4
Internetseite / Link Resolving-System
Kataloginformation500308005 Datensatzanfang . Kataloginformation500308005 Seitenanfang .
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