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Understanding Food Insecurity: Key Features, Indicators, and Response Design

Understanding Food Insecurity: Key Features, Indicators, and Response Design
Kataloginformation
Feldname Details
Vorliegende Sprache eng
Hinweise auf parallele Ausgaben 1006679804 Erscheint auch als (Druck-Ausgabe): ‡Sassi, Maria: Understanding food insecurity
ISBN 978-3-319-70361-9
Name Sassi, Maria
T I T E L Understanding Food Insecurity
Zusatz zum Titel Key Features, Indicators, and Response Design
Verlagsort Cham
Verlag Springer
Erscheinungsjahr 2018
2018
Umfang Online-Ressource (XIII, 132 p. 22 illus, online resource)
Reihe SpringerLink. Bücher
Titelhinweis Druckausg.ISBN: 978-3-319-70361-9
Printed editionISBN: 978-3-319-70361-9
Erscheint auch als (Druck-Ausgabe): ‡Sassi, Maria: Understanding food insecurity
ISBN ISBN 978-3-319-70362-6
Klassifikation KNAC
TVB
BUS070010
338.1
HD1401-2210.2
Kurzbeschreibung This book provides a comprehensive overview of key aspects of food insecurity, including definitional and conceptual issues, information systems and data sources, indicators, and policies. The aim is to equip readers with a sound understanding of the subject that will assist in the recognition of food insecurity and the design of suitable responses. The early chapters discuss the evolution and limitations of the concept and provide a set of conceptual frameworks for the analysis of food security. Systems used to collect data and their evolution over time are then explained, and the most commonly adopted indicators for monitoring food security are presented. Approaches to food security are then thoroughly reviewed decade by decade. Specific attention is paid to the food insecurity challenge in the new millennium, focusing particularly on recent food crises and institutional and policy-related consequences. Finally, the specific terminology of food aid and assistance is examined, with discussion of the instruments recently adopted in the food aid system. This book will be an informative and stimulating resource for both students and professionals.
2. Kurzbeschreibung 1 Food security basics -- 2 Conceptual frameworks for the analysis of food security -- 3 Food security information systems and sources of food security data -- 4 Indicators for monitoring food security -- 5 The history of food security: approaches and policies -- 6 Food aid and food assistance
1. Schlagwortkette Welternährung
Ernährungssicherung
ANZEIGE DER KETTE Welternährung -- Ernährungssicherung
SWB-Titel-Idn 495045985
Signatur Springer E-Book
Bemerkungen Elektronischer Volltext - Campuslizenz
Elektronische Adresse $uhttp://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-70362-6
Internetseite / Link Volltext
Siehe auch Cover
Kataloginformation500258735 Datensatzanfang . Kataloginformation500258735 Seitenanfang .
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